vilken underbar dag

nu är det riktig vår och det är tamej tusan helt underbart. jag gick powerwalk ner till gymet, var med lite smått försiktigt på dans aerobicen, tyvärr sista passet för säsongen. Jag kunde vara med på en del men mycket fick jag stryka bort. Det behövdes inte mycket förrän jag började svettas....kondisen helt och hållet borta.
Nu har jag bestämt mig för att testa på lätt spinning, egentligen tycker jag inte det är roligt att cykla men vad gör man inte för figuren...
coolare väska får man leta efter (Ellos)
snart ska det finns lite muskler där...

rastlös

Vet inte vad jag ska göra, har inte lust med något men vill egentligen utföra något. Svårt val, tror det blir soffan framför tv:n. Mannen sjuk och förkyld den lilla stackaren. Håller tummarna nu att man inte själv blir sjuk för det är ju fest på fredag.
Valborg ska firas på golfklubben med mat, dricka och livemusik, coolt tycker jag. På söndag bir det förhoppningsvis lite hojande om vädret tillåter, annars ska jag nog hälsa på syrran och prata roligheter....hihiihi

konst

Var ju på Fabriksgatan 2 igår och tittade på alla konstnärerna som arbetar där, man kom in i deras små skitiga och röriga atlejeér och fick se dem "in action", himla skoj. Vi fick hälsa på en konstnär som heter Adrian Johansson, såå snygga tavlor han hade. Han målar New York motiv se min favve tavla nedan.


Idag ska vi ha lite möten och så måste jag se till att organisera upp mig lite, men först är det dags för lite te.
Mannen kom hem från London igår kväll, han har sett Queen musikalen, som naturligtvis var skitbra, kan ju inte bli annat med den underbara musiken.


Skitsnygg tavla, lite mer gul färg när man ser den i original, syns ej på fotot.

Rekord

Igår hade jag 13st besökare, guuud va kul. idag är det trist väder, tur man är inomhus då.... Efter jobb blir det lite vernissage på Fabriksgatan i Lund. Ska kolla in lite konstnärer för utställningar nästa år.

Har kollat in lite konstnärer där, denna tavlan tycker jag är både cool och lite farlig.


konstnären är Niklas Frostgård.

shopping färdig

Nu har jag handlat, som vanligt när jag är på tupperware party, himla tur att det inte händer så ofta.
Man går ju faktiskt dit för det är så trevligt med det sociala. Därtill är ju sakerna väldigt bra.
Se nedan vad jag köpte....
Nu ska jag sätta mig och förbereda mig igen för morgondagen och sen ska jag lägga mig i tid för imorgon är det upp igen för en morgontur på bandet, vågar mig inte ut i den riktiga naturen, det kan ju vara någon som ser mig!!!
ostkupa för flera ostar, behövligt för oss.
i denna hackar man det mesta, lök tex som jag alltid hatar att hacka för jag bara gråter hela tiden.
Jag köpte en såssnipa också som min mamma berömde.
oops, ojdå så dyrt det blev.....

Härliga Måndag

Tusan vad duktig jag varit idag... Jag började med att gå upp en halvtimme tidigare än vanligt, rakt ut på gångbandet och gick powerwalk i 20 minuter. Just nu när arbetsdagen går mot sitt slut känner jag vilken energikick det har gett mig, jag har haft massa möten idag och varit helt skarp i hjärnan. Denna boost måste jag ju bara ha varje dag.


Som sagt fyra möten har jag hunnit med idag, snacka om effektivt, har haft ungefär en timme mellan varje möte för att pusta ut, förbereda mig och sen utvärdera mötet, skitbra, fast jag orkar nog inte hålla detta tempo varje dag, allt handlar om organisation och prioritet. Nu ska jag samla ihop allt jag gjort idag, programmera lite och förbereda mig för de möten jag har imorgon. Gött liv..

 
Här sitter jag då vid mitt arbetsbord och jobbar hårt..

snuvig

aj,aj,aj näsan har börjat snuva till sig och nysningarna har börjat, denna gången tror jag faktiskt att jag har varit för snabb ut i kortärmat, har nog dragit på mig en förkylning....inte bra, har inte tid med det..
har nu förberett mina möten för måndagen, mannen är i London och lilleman ute på byns gator och promenerar, storeman sitter och skrattar i soffan, jag gissar att det är wipeout.
Lilleman vann båda matcherna idag, grattis till dem säger jag. Själv har jag latat mig idag faktiskt, suttit på altanen och solat, solat i gräset vid fotbollsplanen, hojat med min snygga HD, ja det var allt tror jag. Förretsen jag har faktiskt lagat mat också, kycklinggryta blev det med ananas och tomat.
såhär skönt har jag det!!

bra början

Morgonen startade med en halvtimmes power walk i det underbart vackra vädret. Tillbaka lite knäövningar så min skjukgymnast blir glad på mig. Just nu har jag då överansträngt mitt högra knä och har nu ont i det, gamla tanten känner jag mig som. Väl inne lagade jag till bacon och ägg med sallad och en danoi yoghurt. Malena är nu uppe i 80 kg, jag blir helt knäckt snart.
Ska nu väcka min man som kom in sent igår för han ska åka iväg till London i tre dagar och gotta sig, arbeta lite också. Tänkte sticka och titta på lilleman som idag spelar två fotbollsmatcher, jag tittar på hemmamatchen, tar nog hojen dit eller kanske en gångtur till, vem vet...
Dessa tallrikarna vill jag ha, 399:- per tallrik pust.....!!!
Så sportig såg jag ut idag, fast utomhus och med jacka....

lördagsmys

vilket väder det har varit idag, de spritter i en med vårkänslor. Min dag började med städning för det hade jag bestämt sen länge att det skulle ske, det blev halvstädat men en enorm rensning i jack och skor berget. Två sopsäckar med kläder blev det samlat till, den största delen kom från lillemans byrå......inte rensat på flera år.
Mannen är på herrträff så jag tog en tur till "the mall" med hojen och shoppade middag till mig och killarna. Kom hem så gick jag ut en runda och gjorde lite av min rehab träning. Väl inne lagade jag middag och nu har jag tittat på lägenheter och hus på nätet, bra inspiration för inredning...
jag är ju förtjust i äldre hus på landet, detta är så vackert.
Bara kolla in denna spisen och teglet, sååå coolt.
Jag älskar brunt, detta kaklet är helt fantastiskt, det får rummet att se mkt större ut.

pizzanight

Ikväll har vi bakat pizza hemma, köpte färdigutrullade degar och bara la på vad vi ville ha och in på pizzaplattan i ugnen. Riktigt gott faktiskt.
Nu ska jag sätta mig för att lära mig en låt med Shirley Clamp som jag aldrig hört förut, den ska sjungas på ett bröllop i maj. Från vardagsrummet går en Queenlåt på väldigt hög volym, den ska jag iaf inte sjunga i kyrkan...mannen och äldsta sonen sitter och tittar på talang tror jag.
nej dags att ta tag i saker.
mannens pizza
Sonens pizza
åsså min som var helt klart snyggast...

É hungrig

Nu till lunchtid så tänker man mycket på mat, helst om man inte fått någon ännu. Ikväll har jag bestämt mig för att vi ska göra hemmalagad pizza. mmmmm gottigottgott.

Kolla in exemplaret nedan, ser det inte för gott ut..



inredning

Mitt huvud har protesterat idag också, vad är det med mig egentligen, tur det är fredag imorgon och en helt fri helg. Den ska spenderas med att städa ut massa skit som finns överallt, det ska bli så mycket så att vi måste köra på tippen. Skulle behöva städa vinden också men jag är för rädd att där är möss....iiiiiihhhh, får väl ta chansen.
Har varit på modevisning på golfklubben idag, köpte lite lotter och vann minsann. En röd golf t-shirt med krage och ett par låga sockar som passade till den röda tröjan, såå tjusigt, nu ska det bara börja spelas golf också. Lilleman har redan sänkt sitt handicap rejält efter bara två rundor detta året, dags att komma ikapp.
Har varit ute och scannat internet på inredning sidor, vilka roliga saker man kan hitta därute, har lite smakprov nedan.
Detta är en väldigt uppoppad necessär, det är allvar, ingen handväska..
När man städar ska man vara fin, blommiga diskhandskar

Tillbaka till verkligheten

I´m back, sorry för uppehållet. I fredags kom jag hem från min lilla konferensresa till Örebro. Så fort jag kom hem begav vi oss till kompisarna och diskuterade vad vi skulle göra nu när vi inte kunde flyga till Krakow. Vi bestämde oss för att köra ner till Lübeck istället. Så gjorde vi, jag packade upp min väska för att direkt packa den igen och klockan 12.00 på lördagen körde vi iväg. Vi bodde lyxigt på Sheraton Blue mitt inne i centrala Lübeck. Helt fantastiskt fint var där. Underbar stad, 19 grader varmt och vi brände oss i ansiktet av den starka vårsolen.
Vandringar runt i gamla stan, stannade på en massa uteserveringar, åt god mat och drack rikligt med öl. Väldigt trevlig weekend får jag säga. Lite shopping på boardershop hann vi också med...
Underbaraste gatan i Lübeck, folk solade på trottoarkanten.
Me and my darling på vandringstur i solen.
Kompisarna och darlingen vilar ett slag vid vattnet och tittar ut över den underbara sjön.
Blommorna och träden har kommit lite längre än hemma.
kompis och jag på restaurangen första kvällen.

kvällen är slut

Nu är andra dagen på konferensen slut och det har faktiskt varit en bra dag. Seminarium om sälprocessen, ligger i bra läge för mig just nu eftersom jag går en säljutbildning hemma. Efter det var det ett seminarium om sociala medier som blogg, facebook, twitter mfl. Där var en musikproducent som berättade om problemen i musikbranchen och hur det faktiskt mer och mer används sociala medier för att sprida sin musik. Det var über intressant..


På kvällen var vi på Örebro busienss Arena för deras och Karlskoga Business arenas invigningar. Vi åkte sedan vidare till Karlskoga för att gå på Nobels museum. Väl där fick man sitta ner och titta på en avbild av Alfred Nobel (en docka), guiden började prata och precis när jag sitter och studerar dockan hoppar han upp och spelar Alfred Nobel. Jag tror jag nästan kissade på mig så rädd jag blev. En skådespelare som med en fantastisk inlevelse berättar om Alfred Nobel och Nobelprisets födelse, det var underbart kul, han var fantastisk. Se foto nedan.


Vidare åkte vi till ett hotell och åt en tre rätters middag som var helt underbar, olika viner till varje rätt och vad man njöt. Bussen tillbaka vid 23.00 och nu äntligen lite privat tid på rummet. Ska hoppa i säng för imorgon är det workshops och då måste man vara produktiv.


kvällens stass.


Alfred Nobel..



Alfred Nobel som docka (trodde vi)


Kvällens slut

Nu är jag tillbaka och klockan är inte mycket. 22.00 och det är så skönt. Vi tog en tur till Örebro slott, där mötte landshövdingen upp och berättade lite om slottet och de viktiga händelserna som hände i Örebro när vi fick en ny kungaätt "Bernadotte". Beslutet om vem som skulle bli tronföljare gjordes på slottet i Örebro. Det var rätt intressant faktiskt.

Underhållning av en fantastisk sångerska som sjöng "Edith Piaff" kompad av en pianist och kontrabas, coolt helt enkelt..

Efter det blev det en tur till O`leareys för en öl och sen vandrade jag hem själv på Örebros gator, väldigt fin stad.
Nu ska jag titta på lite papper och TV och sen ska jag slagga, får ju inte glömma att ringa mannen min och säga godnatt. Han jobbar säkert...



Stassen för ikväll


Slottet i Örebro, tjusigt..


Underbar sång på slottet


På väg hem ...

Örebro

Då var man här, framme i Örebro. Sitter nu på hotellrummet och ska förbereda mig för kvällen, tar mig en avslappnads timme också. Jobbade hårt på tåget upp, fantastiskt att kunna vara ansluten till sin jobbdator utan att det bryts överhuvudtaget. När man sitter och jobbar går tiden otroligt snabbt.


Ikväll blir det mingel på slottet i Örebro, en vandring från hotellet med underhållning (vad det nu kan vara). Mer info fås ikväll eller imorgon.

Lite bilder från hotellet kommer här. Utsikt från mitt rum.






Pust

Guuud va trött jag är idag, var tvungen att landa på soffan i en halvtimme när jag kom hem. Det passade sig bra för killarna och mannen är ute och spelar golf. Idag har jag varit på IKEA i Malmö och handlat blommor till vårt kontor samt att vi åt lunch där. På vägen hem var det dags för efterrätt i solen, Lilla Glassfabriken i Malmö. Sååå fantastiskt gott det var med glass. Mina smaker blev lakrits, kanel och vanilj mmmmmmm.
Ikväll blir det packande och arbetande, ska förbereda vad jag ska jobba med på tåget och packa resväskan. Imorgon efter lunch bär det iväg till Örebro för SISP konferens och hemfärd blir på Fredag.
Även om man har mkt att göra kan man alltid kolla efter kläder, här kommer ett urval av det jag är sugen på att beställa.
Alla kläder är från Ellos

Söndag

Vilken vårdag, shopping har det blivit idag, skor och växter. Mannen har gått en golfrunda och jag och Alex har slappat i soffan. Ska träna lite nu innan det är dags för sussa kudden.
Killarna har satt fram altanmöblerna och snart ska vi olja in hela däcket, schemat säger också olja trädetaljerna på huset och måla garaget, ja lite har man att ta tag i.
Ny växt och piedestal, blev förälskad direkt.
Lite nya växter här med samlat md två gamla. Men snyggt blev det!

underbar lördag

Vilken dag, vi tog hojarna till Mölle för att lämna en present till Jörgens kollega som gifte sig idag. Se nedan de underbara tavlorna vi har beställt av Kristina på vårt område. På grand hotel satte vi oss och åt lunch och njöt av att vara inomhus för vi det laget var vi totalt genomfrusna...."vill man åka hoj, är det inte alltid skoj". Efter Mölle körde vi vidare till LA för att titta på BOIS första match för säsongen med Henke Larsson som tränare. 1-0 till LA BOIS, fast matchen var rätt tråkig... Sedan hem och rakt i badet for jag med ett glas vin och en god bok.
Under tiden jag var i badet kom det gäster, just nu sitter det 10 ungdomar och belägrar våra soffor för att spendera lördagen med att titta på fotboll......Barca-Real Madrid...ungdomar idag, jag förstår mig inte på dem..
Visst är de tjusiga...
Wallenbergare på Mölle Grand Hotel
Vy över Mölle och havet från Grand Hotel.

Kul spelning

Krogspelning igår och guud va roligt det var, en gammal kompis kom in och överraskade mig, vi har inte setts på 12 år och det var helt underbart att se dig igen Maria! Annars var det en lugn kväll med väldigt trevlig stämning och mycket dans.
Mina funderingar har snurrat angående bloggande, har vi slutat prata med varandra, skriver vi numera vad vi känner på bloggen och hoppas att personen man är arg på ska läsa den och förstå att det handlar om den? Allt för att slippa den riktiga diskussionen "face to face". Jag tror det för jag är själv otroligt dålig på att ta upp saker direkt som jag har problem med, mycket för att jag börjar lipa när jag är arg.. haha tradigt dilemma!
Naturligtvis är man också fruktansvärt rädd för den andras reaktion, även om man vill säga vad man tycker är man livrädd för konsekvenserna eftersom de flesta människor reagerar innan man tänker.
Idag blir det en tur på hojen till Mölle för att lämna en bröllopspresent, jag ska ta foto på denna present som vi ger för den är gjord av en kompis, har inte sett den ännu så det ska bli fantastiskt kul.
Just nu har jag totalt snöat in på alla gamla foto som jag scannat in, här kommer två till.
Jeanette, jag och min kära syster
Jag igen med syster yster

Trött, men glad ändå

Då var snart denna arbetsvecka slut, fort gick det. Snart ska jag sätta mig i soffan och titta på debatt, Landskronamordet står högst på deras lista idag och det är rent fasansfullt vad Media och SVT hetsar upp detta. Det gör inte saken bättre för Landskrona utan bara värre, detta var ett stort bakslag för staden som sakta men säkert försöker att ta sig tillbaka till en vettig vardag där folk vågar ta sig ut ur sina hem för att gå på stan. Ja det ska bli intressant.
Måste gå..

Svåra tankar

Helt otroligt hur vi människor fungerar, hur vi tänker olika fast vi tror vi är så lika. Det svåra i allt är att vi förstår inte vad den andra säger, kanske tror att vi gör det men längs vägen märker vi att så är inte fallet och då kan det vara försent att lappa ihop det. Vi borde vara snällare och mer förstående mot varandra.
Alla och definitivt jag har mycket av detta att lära.
Så nu ska vi inte vara så negativa eller djupa, var bara tvungen att få ut lite tankar. Idag har vi haft säljkurs och fy tusan vad jag känner mig engagerad och intresserad, tyvärr är inte alla det...vilket går ut över andra. men jag har kul och det är väl det viktigaste. Nu ska man bara se till att man lär sig något av det för det finns inget värre än att man inte får ut något alls från en utbildning.
Dags att gå och lägga sig, fortfarande lite huvudvärk, kan bero på att i min hjärna snurrar tusen tankar om alla projekt som håller på, jag kan inte få stopp på det.
Jag skulle blivit dansare, jag dansar på alla foto från unga år.
Här dansas det igen...

Påsken är snart över!

Idag har det inte hänt mycket, jag hade stora planer på mycket städande och tvättande och tränande. Lite städande blev det (i arbetsrummet) och tvättande har det ju faktiskt också blivit, men inte mer. Klockan är 20.00 och jag är skittrött, försöker hålla mig ifrån soffan för att inte somna för tidigt.
Sebbe har avklarat en match idag följt av en massa bordsspel hemma med kompisar till ljudvolym max....
Alex har lirat fotboll med kompisar i LA, sen har vi käkat pizza och nu håller mannen på att sätta upp gamla tv:n i arbetsrummet. Vi ska ha spelrum därinne så killarna kan spela sina tv spel när de vill.
Har anmält mig till gitarrkurs online, ska försöka mig på att äntligen lära mig spela gitarr. Hade gärna kunnat så bra att jag kan spela gitarr ute med syrran, kanske till visorna och lite rockigare låtar. Vi får se var jag hamnar.
Innan städningen började!! Jag var trött redan då!!
Så här städar jag!!!
Så här trött blir äldsta gullegrisen när han har rört sig ute i det fria.

Söndagen går mot sitt slut

Hemma från påskmiddag med familjen i Höör. God mat, många skratt och naturligtvis Gin Rummy, det går inte att åka därifrån utan att ha spelat en runda iaf. Har nu installerat min gamla dator hos mamma & pappa. De är nu stolta ägare till sin första mac.... Syrran är grymt avundsjuk. Snart är hela familjen indoktrinerade i mac världen..
Nästa steg är att lära mamma betala räkningar via internet, kan vara en svår nöt att knäcka! Jag tänker genast på den reklamen där sonen försöker övertyga sin mamma om att det är bättre att ha sin bank i sitt försäkringsbolag men hon tror inte på ett ord han säger..hihi
Till påsk krävs det ju underbara tulpaner.
gottebord efter maten
Gottebord till kortspelet.
Jag är också med på ett hörn.

Söndag & Påsk

Idag är det pysseldag, alltså pysseldag på bloggen.. Som ni kanske märker ser bloggen lite annorlunda ut, jag har fixat och donat så mycket jag kan med photoshop och hotmailkoder osv, har precis fattat grunderna. Vad tycker ni??? Är den godkänd?? Är den trevligare än innan??
JAG VILL VETA!
Annars har jag bara suttit framför tv:n idag. Jag har sett Evita med Madonna och en massa annat skräp. Ska nu förpesta luften lite grann innan jag går in i duschen och gör mig i ordning för påskmiddag hos mamma & pappa.

slappedag

Nu har vi tatt en runda golf, 9 hål sen var jag helt slut. Visst det blåste men gud va jag är ur form efter att inte ha tränat på 6 veckor. Soligt och frisk luft fick vi njuta av när vi slog våra premiär slag på golfbanan. Efter 9 hål tog vi en fika på golfrestaurangen och pratade med personalen som är så goa.
Ikväll kommer det att bli rak lång kropp i soffan, två dagars festande tar hårt på den 36 åriga kroppen som faktiskt snart går mot sitt 37:de år, jisses koss vad tiden går. Har inte bestämt mig om jag ens vill fira min födelsedag i år. Vi har ju student så det känns inte som jag hinner med en födelsedag tre veckor innan dess, hoppar nog det tror jag. Kanske en middag ute med familjen.
Anna och jag var ute och tränade puttning i Fredags
Killarna stod för matlagandet igår, detta sker inte ofta.
vi tjejer latade oss i soffan och njöt av tillfället som gavs..
Golftur med mannen idag.

Långfredag

Guud va skönt att vara ledig. Skärtorsdagen innebar jobb men kort dag. Lite synd är det ju då klockan är halv tre och man ska gå hem om en halvtimme, då kommer man plötsligt på 15 saker man glömt att göra. Klockan hann bli 4 innan jag fick köra hem.
På kvällen var det påskmiddag på golfklubben i goda grannars lag, fantastiskt trevligt, efterfest hemma hos oss, har nog inte haft så många människor i mitt hus som igår, skitkul.
Anna och jag ska nu ut och starta vår golfsäsong. Eftersom vi är lätt skadade båda två får vi inte mer än putta och shippa (hur stavas det tro??). Hoppas det känns bra så jag kan ta en tur med mannen min på måndag..

RSS 2.0